Tort Ioana

Un tort ce striga vara din toti porii.

_DSF4600-Edit

Pentru blat ai nevoie de:

– 200 g unt nesarat

– 225 g faina

– 4 oua

– 200 g zahar

– o lingurita de praf de copt

– 3 lingurite mac

– extract vanilie

– doua portocale

Pentru inceput topesti untul si il lasi sa se raceasca putin, timp in care bati ouale cu zaharul pana devine o crema lucioasa si aerata bine.

Macul il pui intr-o tigaie pe foc si il lasi pana incepe sa fumege, dupa care il dai deoparte sa se raceasca putin.

Il amesteci cu faina si praful de copt.

Untul il pui peste crema de oua si apoi adaugi treptat faina amestecand usor cu o spatula.

La final adaugi si putin extract de vanilie.

Pui totul intr-o forma de tort si dai la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute (faci testul scobitorii caci depinde mult de cuptorul fiecaruia cum iese).

Lasi blatul sa se raceasca, timp in care pregatesti crema:

– 200 ml smantana dulce

– 250 g branza mascarpone

– 100 g  de zahar

– coaja unei portocale

Bati bine smantana pana devine o frisca tare, in care incoporezi zaharul si branza, iar apoi si coaja de portocala.

Lasi la frigider sa se raceasca bine.

Tai blatul in doua felii si le insiropezi cu:

– sucul celor doua portocale

– apa de flori de portocal

– 25 g zahar

Faci un sirop (pui totul intr-o cratiociora pe foc pana se dizolva zaharul) cu care ungi cele doua felii de blat.

Asezi baza, peste care pui 200 g capsuni taiate felii si apoi jumatate din crema de branza, continuand cu al doilea blat (il insiropezi dupa ce l-ai asezat peste branza), iarasi un rand de capsuni si la final restul de crema.

Decorezi totul cu 2-3 capsuni intregi si ceva mac.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *