Tort Mitaka

O Japonie pe farfurie.

Din pacate dulciurile japoneze nu sunt spectaculoase in vreun fel, insa desertul acesta evoca destul de bine spiritul japonez.

Ceai verde matcha, capsuni si o spuma de mascarpone.

_MG_6574-Edit

Tortul din poza are 20 cm in diametru si pentru el ai nevoie de:

– 3 oua

– 90 g zahar

– o lingurita de pudra de ceai matcha

– 90 g faina

– 500 g mascarpone

– 400 ml smantana dulce pentru frisca

– 50 g zahar

– o pastaie vanilie

– 400 g capsuni

Bati bine ouale cu zaharul timp de 15-20 de minute pana devin foarte cremoase.

Amesteci pudra de ceai cu faina si le incorporezi usor in oua, fara sa te grabesti.

Pui aceasta crea intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 27 de minute la 180 grade.

Intre timp bati smantana dulce pana devine o frisca ferma, adaugi zaharul si mascarpone.

Dupa ce s-a racit blatul il tai in doua si pui pesta baza un strat de crema, felii de capsuni, iarasi blat, crema si la final decorezi cu capsuni.

Blatul nu trebuie insiropat, caci este destul de subtire.

_MG_6578-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *