Tort turcesc cu iaurt

In mod uzual lumea asociaza dulciurile turcesti cu baclava, rahat si alte cele foarte dulci.

In cazul de fata vorbim de cu totul altceva. Un tort dulce acrisor cu iaurt si lamaie.

_MG_6218-Edit

Ai nevoie pentru el de:

– 400 g iaurt grecesc gras (am folosit Olympus cu 10% grasime)

– 4 oua separate

– 100 g zahar

– 3 linguri faina cernuta

– coaja si sucul unei lamai

– zahar pudra pentru decor

Galbenusurile le amesteci bine cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin o spuma usoara. Apoi incorporezi faina, iaurtul, coaja si sucul unei lamai si omogenizezi bine totul.

Albusurile le bati cu restul de zahar pana devin o spuma lucioasa si ferma. Le adaugi cremei facute mai devreme, dar ai grija cand amesteci sa nu o faci foarte viguros.

Pui totul intr-o forma de tort (23 cm diametru) si o dai la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.

Cand s-a racit putin o scoti din forma si o pudrezi cu zahar pudra.

_MG_6217-Edit

_MG_6221-Edit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *